go_to_content

Review: BMW iX2

De BMW iX2 is het pronkstuk van de nieuwe X2-reeks en biedt een compleet elektrische rijervaring. Voor het eerst kunnen BMW X2-rijders volledig emissievrij rijden. De ontwerpers uit Beieren hebben zowel het exterieur als het interieur volledig herzien. Het resultaat? Een compleet vernieuwd en dynamisch design, een volledig gedigitaliseerd dashboard en innovatief ontworpen comfortstoelen. We hebben de iX2 getest en delen graag onze bevindingen met je.

Pluspunten

  • Krachtige motor: de BMW iX2 trekt lekker op en rijdt vlot wanneer nodig. Met een vermogen van 204 pk biedt de BMW iX2 indrukwekkende acceleratie en responsiviteit. Dit maakt het rijden in deze elektrische SUV zowel plezierig als krachtig. Ideaal voor zowel stadsritten als snelweggebruik.
     
  • Gebruiksgemak: de BMW iX2 is ontworpen met de gebruiker in gedachten. Het volledig gedigitaliseerde dashboard biedt intuïtieve bedieningselementen en geavanceerde technologieën die de rijervaring verbeteren. Alles is gemakkelijk bereikbaar en eenvoudig te gebruiken.
     
  • Fijne wegligging: de wegligging van de iX2 is uitzonderlijk. De auto voelt stabiel en betrouwbaar aan, zelfs bij hogere snelheden en in bochten. Dit draagt bij aan een gevoel van veiligheid en controle tijdens het rijden.
     
  • 360 graden camera en lijn-assistent: deze functies maken parkeren en manoeuvreren in krappe ruimtes een fluitje van een cent. De 360 graden camera biedt een volledig zicht rondom de auto, terwijl de lijn-assistent helpt bij het behouden van de juiste rijstrook.
     
  • Moderne en sportieve look: het vernieuwde design van de iX2 straalt zowel moderniteit als sportiviteit uit. De strakke lijnen en opvallende details geven de auto een onderscheidende en aantrekkelijke uitstraling.

 

Minpunten

  • Minder zicht achter: hoewel de coupé-vorm bijdraagt aan het sportieve uiterlijk van de iX2, vermindert het ook het zicht naar achteren. Dit kan soms als een nadeel worden ervaren, vooral bij het inparkeren of achteruitrijden.
     
  • Actieradius loopt snel terug: de opgegeven actieradius van 478 km is indrukwekkend, maar tijdens ‘sportief’ rijgedrag merk je dat deze snel afneemt. Dit is iets om rekening mee te houden, vooral bij lange ritten.
     
  • Weinig ruimte achterin voor volwassenen: hoewel de BMW iX2 voldoende ruimte biedt voor de bestuurder en voorpassagier, is de beenruimte achterin beperkt. Volwassen passagiers kunnen zich al snel krap voelen, vooral tijdens langere ritten.

 

Al met al biedt de BMW iX2 een aantrekkelijke combinatie van moderne technologie, sportieve prestaties en gebruiksgemak. Voor wie op zoek is naar een volledig elektrische SUV met een dynamisch design en geavanceerde functies, is de iX2 zeker het overwegen waard.

Meer weten over de BMW iX2? Of al zo enthousiast dat je overweegt deze te leasen? Neem gerust contact met ons op.