go_to_content

Review: Citroën ë-C3

De Citroën ë-C3 combineert het praktische van stadsauto's, maar dan mét de voordelen van elektrisch rijden. Met een vanafprijs van €386,- per maand kan een breed publiek genieten van de elektrische auto. In deze review vertellen we je wat de ë-C3 zo speciaal maakt, van design tot prestaties en van comfort tot prijs.

Design en uitvoeringen

De ë-C3 blinkt uit in zijn crossover-design, geïnspireerd door de nieuwste design-trends van Citroën. Met dakrails, LED-koplampen en de keuze tussen 16-inch stalen velgen met Pyrite sierwieldoppen in de 'You' uitvoering, of 17-inch Atacamite lichtmetalen velgen in de 'Max' uitvoering biedt de ë-C3 voor elk wat wils. De hogere zitpositie zorgt voor beter overzicht en gemakkelijk in- en uitstappen, terwijl het interieur comfort en ruimte biedt met slimme opbergmogelijkheden en Citroën Advanced Comfort®-stoelen.

Technische specificaties Citroen E-C3

Aangedreven door een 83 kW (113 pk) sterke elektromotor en ondersteund door een 44 kWh batterij, biedt de ë-C3 een WLTP-actieradius tot 300 km. Dit maakt de Citroën ideaal voor zowel dagelijkse ritten als langere trips. Dankzij de snellaadfunctie laadt de batterij in 26 minuten van 20% naar 80%, wat de ë-C3 bijzonder praktisch maakt voor elektrisch rijden.

Uitvoeringen: 'You' en 'Max'

De ë-C3 is beschikbaar in twee uitvoeringen: 'You' en 'Max'. Hieronder hebben we de verschillen voor je opgesomd. 

De You-uitvoering: is gericht op waarde en functionaliteit, met 16-inch stalen velgen, LED-koplampen, en de Citroën Advanced Comfort-vering. Het interieur biedt Citroën's C-Zen Lounge en een handig Smartphone Station voor connectiviteit onderweg.

De Max-uitvoering: biedt alle functionaliteiten van de 'You' met extra's voor maximaal comfort en stijl. Denk aan 17-inch lichtmetalen velgen, 3D LED-achterlichten, en extra comfort features, zoals automatische airconditioning en Citroën Advanced Comfort-stoelen. Deze uitvoering is volledig naar smaak en stijl te personaliseren.

Comfort en technologie: innovatief en gebruiksvriendelijk

Met de nadruk op comfort introduceert de ë-C3 het Citroën Advanced Comfort®-veersysteem. Het nieuwe Citroën Head-Up Display zorgt ervoor dat alle relevante rij-informatie altijd binnen zicht is, terwijl het interieur rust en ruimte uitstraalt. De integratie van moderne technologieën zoals de e-Routes app en de eSolutions Charging-app, bevestigen de gebruiksvriendelijkheid en innovatie van Citroën.

Een slimme keuze voor de toekomst

De Citroën ë-C3 bewijst dat elektrisch rijden toegankelijk, comfortabel en stijlvol kan zijn. Met twee uitvoeringen biedt het model flexibiliteit in prijs en uitrusting, terwijl de geavanceerde technologie en het comfortabele interieur voor een plezierige rijervaring zorgen. 

In een tijd waarin we steeds bewuster kiezen voor duurzame mobiliteitsoplossingen, staat de ë-C3 symbool voor een nieuwe manier van rijden die zowel het milieu als de portemonnee ten goede komt.

Klaar om elektrisch te rijden met de Citroën ë-C3?

Heb je vragen over de Citroën ë-C3 of wil je meer weten over de leaseopties? Neem dan contact met ons op. Bij Leaselinq zijn we niet alleen experts in leasing, maar ook gepassioneerd over de nieuwste trends in elektrisch rijden.