go_to_content

Review: Peugeot e-308 SW

Sportief, ruim en groen. Dat is hoe je de nieuwe Peugeot e-308 SW perfect kan omschrijven. Met de nieuwe Peugeot e-308 SW heb je de beschikking over een ruimere laadruimte, een sportieve carrosserie, mét het nieuwe logo en lichtsignatuur. En daarnaast ervaar je natuurlijk de voordelen van elektrisch rijden. Wij hebben deze auto met liefde voor je getest en delen onze mening met je in deze nieuwe review.

Exterieur en Interieur

De Peugeot e-308 SW valt direct op met zijn moderne exterieur. De strakke lijnen en het nieuwe logo geven de auto een frisse uitstraling. De sportieve carrosserie benadrukt het energieke karakter van de auto, terwijl de vernieuwde lichtsignatuur voor een futuristische look zorgt. De ruime laadruimte maakt de e-308 SW ideaal voor gezinnen en lange ritten.

Binnenin biedt de e-308 SW een modern interieur dat zowel stijlvol als functioneel is. De materialen voelen premium aan en de afwerking is van hoog niveau. Hoewel het interieur over het algemeen donker is vanwege het ontbreken van een panoramisch dak, zorgen de kwalitatieve bekleding en het doordachte ontwerp voor een aangename sfeer.

Rijervaring

De rijervaring van de Peugeot e-308 SW is indrukwekkend. De auto biedt een fijne wegligging en een comfortabele rit, wat mede te danken is aan de goede vering en demping. De elektromotor met 156 pk levert voldoende vermogen voor dagelijkse ritten en snelwegritten, zonder dat het ten koste gaat van de rust in het interieur. De acceleratie is soepel en stil, een kenmerk van elektrisch rijden dat zeker bijdraagt aan het rijplezier.

Elektrische prestaties

Met een accupakket van 54 kWh en een maximale range van 400 kilometer (WLTP) biedt de e-308 SW redelijke elektrische prestaties. Voor stadsverkeer en korte afstanden is de actieradius meer dan voldoende. Voor langere ritten kan de beperkte range een nadeel zijn, zeker als er niet altijd laadinfrastructuur beschikbaar is. Het opladen gaat redelijk snel dankzij de ondersteuning voor snelladen, maar wij zijn van mening dat een grotere actieradius de auto aantrekkelijker zou maken voor een breder publiek.

Technologie en infotainment

Het infotainmentsysteem van de Peugeot e-308 SW is modern en biedt veel functies, maar kan soms traag reageren. Dit kan frustrerend zijn tijdens het navigeren door menu's of het gebruik van verschillende apps. Ondanks dit minpunt is het systeem intuïtief en biedt het een scala aan connectiviteitsopties, waaronder smartphone-integratie.

Conclusie

Kortom, de Peugeot e-308 SW combineert sportiviteit, ruimte en milieuvriendelijkheid in een aantrekkelijk pakket. Het moderne exterieur en interieur, de fijne wegligging en het voldoende vermogen maken het een aantrekkelijke optie in het elektrische segment. De beperkte range en het trage infotainmentsysteem zijn minpunten, maar wegen niet op tegen de vele pluspunten. Voor wie op zoek is naar een ruime, sportieve en ‘groene’ auto, is de Peugeot e-308 SW zeker het overwegen waard.

Wil je meer weten over de Peugeot e-308 SW? Neem dan contact met ons op.