go_to_content

Review: XPENG G9

De XPENG G9 Performance is een opmerkelijke toevoeging aan het groeiende aanbod van elektrische SUV's. Met zijn design en indrukwekkende prestaties, positioneert deze SUV zich als een serieuze concurrent in de markt voor luxe elektrische voertuigen. In deze review duiken we dieper in op de voor- en nadelen van deze - in onze ogen - veelbelovende auto.

Design en interieur

Bij het eerste aanzicht van de XPENG G9 Performance valt meteen het Dynamic Aesthetics-design op. Het is een SUV die zowel sportief als verfijnd oogt. Het interieur straalt luxe uit met een modern dashboard. De stoelen zijn comfortabel en bieden goede ondersteuning, zelfs tijdens lange ritten. Bovendien is de achterbank verstelbaar, wat bijdraagt aan het comfort voor passagiers achterin.

Prestaties en efficiëntie

Onder de motorkap levert de G9 Performance indrukwekkende cijfers. De SUV kan in minder dan 4 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren, wat uitzonderlijk snel is voor een voertuig van deze omvang. Met een actieradius tot 520 km op één acculading is deze auto ook geschikt voor lange ritten. Opladen gaat eveneens snel: in slechts 20 minuten laad je de batterij van 10 naar 80%, waardoor lange wachttijden bij laadstations verleden tijd zijn.

Innovatieve technologie

De XPENG G9 Performance biedt een scala aan innovatieve technologieën. Een van de meest opvallende functies is de verbeterde spraakassistent. Deze assistent begrijpt en beantwoordt complexe opdrachten vanuit alle vier de zones van de auto, zelfs zonder netwerkverbinding. Dit maakt het gebruik van het infotainmentsysteem eenvoudiger en veiliger, omdat je je handen aan het stuur en je ogen op de weg kunt houden ;-).

Infotainment en Comfort

Het infotainmentsysteem van de G9 Performance is veelzijdig, wat bijdraagt aan een prettige rijervaring. Het standaard geluidssysteem laat - vinden wij - echter te wensen over, waardoor het verstandig kan zijn om te kiezen voor het premium comfort & audio pack voor een betere geluidskwaliteit. Desondanks biedt het systeem veel functies en een gebruiksvriendelijke interface.

Rijervaring

De rijervaring in de XPENG G9 Performance is een van zijn grootste pluspunten. De auto combineert sportiviteit met comfort, wat zorgt voor een plezierige rit, ongeacht de omstandigheden. Het onderstel is zodanig afgesteld dat het een goede balans biedt tussen rijcomfort en wegligging. Hierdoor rijdt de G9 Performance zowel op de snelweg als op bochtige wegen goed. 

Minpunten

Ondanks de vele voordelen zijn er dus ook enkele nadelen aan de XPENG G9 Performance. Zo is het standaard geluidssysteem van mindere kwaliteit, wat een upgrade naar het premium pack noodzakelijk maakt voor muziekliefhebbers. Verder is er geen Long Range-variant beschikbaar met vierwielaandrijving (AWD), wat voor sommige kopers een gemis kan zijn. Bovendien is de auto, zeker voor een nieuwkomer op de markt, aan de duurdere kant.

Conclusie

De XPENG G9 Performance is een indrukwekkende elektrische SUV die luxe en innovatie combineert. Met zijn sportieve rijgedrag, comfortabele interieur en geavanceerde technologieën zet hij een nieuwe standaard in zijn segment. Hoewel er enkele nadelen zijn, wegen de voordelen zwaarder. Voor wie op zoek is naar een luxe, elektrische SUV is de XPENG G9 Performance zeker het overwegen waard.

Meer weten over deze auto? Neem dan contact met ons op.